Середньовічний Хотин

Уважно дослухаючись до екскурсовода, присутні могли пройтися історичними шляхами ХIV—XV століть, побачити унікальну колекцію рицарської зброї та обладунків майже з усього світу: стилети (Італія), мечі та кинджали (Монголія), рушниці, пістолети, револьвери, нагрудники, кольчуги, обладунки, арбалети, вогнепальну зброю (Китай), турецькі ятагани та чекани, а також багато екземплярів зброї та обладунків польського, японського, боснійського, малоазійського та інших військ. Також на нічній екскурсії представили картину «Грюнвальдська битва», яку після піврічної реставрації відкрили для огляду. Свого часу вона була вагомим експонатом під час виставок у Польщі та Литві.


Умовне Середньовіччя в економіці встановлює систему ренти статусу. Поміщики, олігархи або номенклатура, як би ми не називали отримувачів цієї ренти, мають можливості кращого життя не через свою фізичну силу чи героїзм, не через капітал або талант, а через вищий соціальний статус. Він зафіксований неписаними правилами, але безсумнівний.


Як співтворці імперії, ми відповідальні за утилізацію її залишків. Отже, друга місія України — створення нового оператору стабільності у Східній Європі, що буде поясом стабільності та модернізації на противагу хаосу і розпаду. Винайдення нової контр-імперської моделі вільної співдружності націй у цій частині світу. Демонтаж і переосмислення самої Імперії.


На лекціях також було місце для веселощів. Одного разу, в XVI столітті в Оксфорді, після чергової пиятики студент заснув прямо на занятті. Знаменитий поет Річард Корбет, який був викладачем в університеті, порізав на шматки шовкові панчохи сплячого.


Модуляції мови надзвичайно важливі в григоріанських піснеспівах. Наприклад, проголошуючи молитву чи читаючи, кантор чи священик тримає одну ноту, роблячи найпростіші тонові відхилення від неї в місцях пунктуації.


Фото з фестивалю
FAQ