Применение керосина в садоводстве

05.11.2022.

Керосин представляет собой прозрачную или желтую жидкость, которую получают в результате прямой перегонки или ректификации нефти. Начиная с 1853 года керосин http://nefras.com/?page_id=43 активно применяли для организации бытового и уличного освещения, а сейчас его часто используют в быту, народной медицине, а также в садоводстве.

Чем может керосин помочь дачнику

Он пригодится для борьбы с кротами, которые портят корневую систему растений, что негативно сказывается на урожае, а также нарушают ландшафтный дизайн, создавая земляные холмики. Для того чтобы избавиться от этих вредителей, нужно хорошенько смочить керосином тряпку, намотать ее на длинную палку и поместить в кротовый туннель. Выход из него закройте кусочком полиэтилена и придавите его камнем. Таким образом необходимо закрыть все ходы, по которым перемещаются кроты.

Кроме того, с помощью керосина вы сможете избавить участок от нежелательной растительности. Стакан этой жидкости нужно растворить в 5 л воды, после чего в сухую погоду полить этим раствором грядки перед прорастанием первых ростков. По прошествии двух недель обработку необходимо повторить.

Также при помощи керосина вы можете избавиться от вредителей на морковных и картофельных грядках. Нужно опрыскивать грядки мыльно-керосиновым раствором перед посадкой. Это поспособствует повышению урожайности. Для приготовления такого раствора нужно развести в литре кипятка 5 г хозяйственного мыла, после чего охладить жидкость до температуры в +60 градусов по Цельсию и влить туда 2 л керосина, постоянно перемешивая. Затем в раствор добавляют еще 2-3 л воды. Для опрыскивания морковных грядок его можно использовать 3-4 раза в течение сезона, делая интервалы около трех недель.

Дата: 05.11.2022.

Меджибіж — селище міського типу в Хмельницькій області, де ще збереглися старовинні городища та середньовічний замок. Звичайно, не облюбувати таке місце реконструктори не могли, і вже десять років поспіль влітку тут проходить великий фестиваль історичної реконструкції “Старовинний Меджибіж”, звичне місце зустрічі для реконструкторів з України, Росії, Білорусі та відважних гостей з більш далекого зарубіжжя. Фестиваль великий, програма різноманітна, туристи його люблять анітрохи не менше, ніж реконструктори. Джостинг, танці, проф.бої, концерти, все, що можна уявити. Хорошому учасникові між заходами не продихнути. І ось взимку з’явилося своєрідне відображення літнього фестивалю, яке орієнтовано лише під відпочинок для учасників.

Зимовий фестиваль в Меджибожі проходить теж ось уже не перший рік, він став традиційним, звичним, улюбленим, але головне — він не такий велелюдний, більш затишний, з програмою, яка нікого не залишить байдужим. Це — час відпочинку для реконструкторів, які будуть просто розважатись. Фестиваль носить назву “Зимова вежа”. За словами організаторів, “зимовий фестиваль учасники роблять самі для себе”, тобто вони мають виплачувати за участь певний грошовий внесок, за рахунок чого організується бенкет та тому подібне. Зате — ніякої роботи на туристів, тільки відпочинок, розваги та спілкування.

На три короткі дні замок оживе, наповниться сміхом та музикою. У великих казанах на відкритому вогні готуватимуть їжу, біля вогню грітимуться та розказуватимуть байки, задзвенить зброя, заграють старовинні музичні інструменти.

Учасники будуть не лише битися та бенкетувати, а й виконувати міні-квести, щоб не нудьгувати та не розслаблятися. Динамічне дійство під музику улюблених етно-фолк і рок-груп триватиме три дні, і учасники зможуть відкрити фестивальний сезон раніше за всіх — одразу, як настане календарний новий рік.

Medzhibozh

Організатори обіцяють веселі ігрища, польову баню, маленький похід в форматі “лівінг хісторі”, бенкет, танці. А ще учасники ліпитимуть снігову бабу і взагалі всіляко розважатимуться.

Зимові реконструкторські заходи вимагають доброго спорядження — адже особливо тепло ані в замку, ані в історичному таборі не буде. Але зате буде можливість перевірити свою екіпірування, якість костюму. Ну а для багатьох такий фестиваль уже не перший, так що й проблем ніяких.

Прийом заявой на зимовий Меджибіж іде повним ходом, а організатори просять поквапитись. Естремальний зимовий відпочинок — те, що треба, аби прокинутись після зустрічі нового року і зарядитись позитивом на весь наступний рік, на фестивальний сезон, повний серйозної праці.

Читайте також: Фестиваль “Стародавнiй Меджибiж” 2013

Фото з фестивалю
- Якийсь в тебе крій халату не по періоду...
FAQ
faq image